Koopzondag Hilversum 27 okt. 12:00 – 17.00 uur Koopzondag Utrecht 3 nov. 12:00 – 17.00 uur

Fysieke klachten door een slechte matras

Het belangrijkste voor een goede nachtrust: zo min mogelijk druk op nek, schouders, rug en heupen, zodat het lichaam echt kan ontspannen. Fysieke klachten tijdens het slapen, die niets te maken hebben met ziekte, kunnen door het bed, de matras of het kussen komen. Een slechte matras houdt onder meer deze 3 fysieke klachten in stand.

1) Pijn in rug of schouders

Een te harde matras geeft druk op de heup, rug en schouders; een doorgezakt matras geeft sommige lichaamsdelen te veel druk en andere te weinig ondersteuning. In beide gevallen kan de wervelkolom niet in de natuurlijke houding ontspannen. Spieren of zenuwen raken bekneld en ‘s ochtends wordt u met een stramme, pijnlijke rug wakker.

2) Slapende en tintelende handen of benen

Als de schouders te veel druk krijgen van een harde matras, dan raken bloedvaten of zenuwen in het schoudergebied bekneld. Dit veroorzaakt een verminderde bloedtoevoer naar handen, met tintelende/slapende handen als gevolg. Hetzelfde geldt voor de heupen als ze te veel druk te verduren krijgen. Beknelde bloedvaten in dat gebied zorgen dan voor slapende benen en soms kramp.

3) Een stramme nek of hoofdpijn

Nek- en schouderklachten of hoofdpijn worden vaak veroorzaakt door een te harde matras. Een goed hoofdkussen kan deels helpen de klachten te verlichten.

Het belangrijkste van uw matras: de drukpunten verlichten en een betere ondersteuning bieden. Wilt u nu de matras vervangen en preventief klachten voorkomen, of pas als u klachten ervaart? Een nieuwe matras is zo gekocht. Klachten zijn niet van de een op andere dag verdwenen. Ze hebben de tijd nodig om te herstellen.

Inzicht in persoonlijke slaappatronen

Gemiddeld heeft ruim 1 op de 5 Nederlanders last van slaapproblemen. Morpheus wil dat graag veranderen en het verbeteren! Vul de Morpheus Slaapscan in en ontvang persoonlijk advies met inzichten over slapen en uitgerust wakker worden.

Doe de Slaapscan